Ciutadans ha sortit en ajuda del partit ultra Vox a Múrcia, i ha demanat explicacions al delegat del govern espanyol a la comunitat, Diego Conesa, pels "incidents violents" registrats aquest dimecres durant la celebració d'un acte del partit de Santiago Abascal.

El portaveu de la formació d'Albert Rivera, Miguel Sánchez, ha assegurat que "permetre que a la mateixa porta de l'hotel s'hi concentressin un grup de radicals que, finalment, van provocar incidents violents no és un exemple de com gestionar la seguretat de tots els murcians, independentment de quines idees polítiques comparteixin".

Sánchez, que ha expressat la seva condemna tant a la "violència desplegada" com, especialment, als insults contra Ortega Lara per part d'alguns dels manifestants, considera que "amb només una mica de sentit comú s'hauria evitat aquest espectacle galdós, simplement separant uns metres més manifestants i assistents a l'acte". El portaveu de Cs ha anunciat que aquesta petició d'explicacions es farà de forma oficial a totes les administracions on Ciutadans pugui realitzar-la, tant autonòmiques com estatals.

Sánchez ha destacat que més enllà de qualsevol consideració ideològica, Ortega Lara "és una víctima del terrorisme i que l'insultin i fins i tot li desitgin que torni al zulo no té cap sentit i és una cosa menyspreable i miserable". En aquest sentit, Miguel Sánchez ha recordat que destacades figures del seu partit "ja han condemnat aquesta actuació, des del portaveu parlamentari Juan Carlos Girauta als diputats Toni Cantó i Marta Rivera, entre d'altres".