El Jutjat número 74 de Madrid ha fixat per al proper 9 d'octubre el primer judici a la formació política Ciutadans, acusat d'irregularitats durant la transició entre Albert Rivera i Inés Arrimadas.

Segons avança Voz Populi, la clau del judici són els acords presos en la reunió del Consell General de Cs del 30 de novembre de 2019, una vegada consumada la dimissió del seu president, Albert Rivera, després del desastre electoral del seu partit en les eleccions del 10-N, on va perdre 47 diputats de cop.

En aquella reunió es va aprovar la composició de la gestora que dirigiria el partit i el seu reglament fins a la celebració de l'Assemblea General que es va celebrar al maig, ja que es va retardar a causa del coronavirus, i en la qual Inés Arrimadas va sortir elegida presidenta.

Demanda d'un exafiliat

L'exafiliat a Ciutadans Antonio Álvarez va presentar el 6 de desembre una demanda per la via contenciós-administrativa contra la formació per entendre que s'havien vulnerat diversos articles dels estatuts en aquella reunió.

Segons el mitjà citat, fins a data d'avui no havia transcendit la instrucció de la causa, mantinguda en secret des del partit, però ara s'ha revelat que fa uns quinze dies van arribar sis citacions judicials a nom de Manuel García Bofill, Andrés Betancor, Jesús Galiano, Fernando Sánchez-Contador, Fernando Navarro i José Luis Martínez, que hauran de declarar en qualitat de testimonis.

Bofill, el primer dels implicats, va assumir la presidència interina de Ciutadans després de la dimissió d'Albert Rivera l'11 de novembre i va seguir com a president de la gestora fins a la celebració de les primàries i la posterior elecció de Arrimadas com nova presidenta.

Per la seva part, Betancor és el polèmic assessor de Ciutadans per a temes jurídics que alhora és membre de la Junta Electoral Central (JEC), sobre el qual hi ha sospites que era la mateixa persona que d'una banda elaborava recursos de Cs, sovint contra formacions independentistes, i per l'altra prenia decisions en la JEC a favor d'aquests mateixos recursos.

Quant a Galiano i Sánchez-Contador, ambdós formaven part de la Comissió de Garanties quan es va celebrar la reunió del 30 de novembre de 2019.

 

Imatge superior: Inés Arrimadas en una va intervèncer recent al Congrés dels Diputats / Efe