El líder de Ciutadans (Cs) a Andalusia i vicepresident de la Junta, Juan Marín, ha considerat que va ser un "error" que el seu partit no s'abstingués en el debat de la investidura fallida de Pedro Sánchez després de les eleccions generals del 28 d'abril, i això ho han "pagat" en els comicis del passat diumenge.

En declaracions a Canal Sur Televisión, Marín ha considerat que a Cs "ens hem equivocat tots" i que "Albert Rivera és el que ha assumit la responsabilitat, com cap altre polític ha fet en aquest país, de renunciar al càrrec".

Marín ha explicat que es van equivocar quan van poder facilitar un govern i la prova evident és el resultat electoral del 10-N. "Vam tenir l'oportunitat, amb 57 escons, de poder arribar a una abstenció i posar en marxa el govern al país", ha dit Marín, i ha afegit que això no es va fer perquè durant la campanya Albert Rivera va donar la seva paraula als ciutadans "que no faríem Sánchez president, i nosaltres complim amb la nostra paraula".

El torn d'Arrimadas

Juan Marín ha manifestat que, "en absolut" aniria a Madrid a optar a liderar Ciutadans i ha defensat que és Inés Arrimadas la persona que reuneix "totes les qualitats i requisits" per liderar el projecte de la formació.

Preguntat sobre si Cs donarà suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, ha manifestat que el PSOE va triar ja fa molts mesos el seu "company de viatge". Marín ha destacat que l'acord programàtic amb Unidas Podemos de deu punts, "no té cap concreció".

Finalment, Marín ha indicat que els vots de Ciutadans no són determinants en aquest moment i ha considerat que qui hauria de fer un pas endavant per evitar un govern del PSOE amb els "populistes" és el PP, ja que només caldria la seva abstenció per possibilitar la investidura.