La ciutadania ha aprofitat aquest dissabte la manifestació a Barcelona per lloar als Mossos d'Esquadra per la seva resposta als atemptats perpetrats a Catalunya el 17 d'agost passat. Aplaudiments, pancartes d'agraïment i fins i tot flors als furgons han servit per mostrar el suport al cos policial català.

Mossos d'Esquadra, bombers i serveis d'emergència, i en definitiva tots els cossos policials i d'emergències, han estat aquest dissabte els grans protagonistes de la concentració en contra dels atacs terroristes perpetrats la setmana passada a Barcelona i Cambrils. De fet, han encapçalat la manifestació que, sota el lema "No tinc por", ha anat avançant fins la plaça de Catalunya. 

Capçalera manifestació - Laura Gomez

Més enllà de presidir la manifestació, els Mossos d'Esquadra han rebut el suport explícit de la ciutadania, que s'ha abocat a aquest cos policial fins al punt que, de manera espontània, s'ha cobert un furgó policial de flors.

Flors mossos

Alguns dels assistents també han portat pancartes que expressaven el reconeixement per la labor feta. En una d'aquestes s'agraïa la tasca del cos policial i es preguntava: "Per quan a l'Europol?". Precisament aquest tema ha estat objecte de polèmica els darrers dies, ja que l'Estat ha reiterat que els Mossos d'Esquadra no podran accedir als centres d'informació de l'oficina europea de policia.

Així doncs, el cos policial ha rebut un gran suport per part de la ciutadania. En concret, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha estat aclamat pels assistents a la manifestació. 

Així mateix, els Mossos d'Esquadra també han rebut el reconeixement de les institucions catalanes en els últims dies. El Parlament va celebrar aquest divendres un ple extraordinari de condemna als atemptats on la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, va agrair la resposta del cos policial català als atemptats. De fet, aquest rebrà, juntament amb altres cossos d'emergències i policials, la Medalla d'Honor del Parlament.