L’equip de comunicació de Ciutadans ha convocat inesperadament una compareixença del president del partit, Albert Rivera, a les 17h al Congrés. La convocatòria ha generat molts rumors perquè la direcció del partit i l’equip de comunicació mantenen des d’aquest matí un hermetisme total. La hipòtesi que, ara per ara, pren més força és que el partit canviaria el sentit del seu vot i podria votar 'sí' a la investidura de Rajoy.

D’una banda, només s’ha detallat que Rivera farà “un anunci important respecte al moment polític actual en una declaració institucional” i que aquest matí ha consensuat l’anunci amb la direcció del partit.

D’altra banda, s’han cancel·lat totes les compareixences i entrevistes dels polítics de Ciutadans pactades per avui als diferents mitjans de comunicació.  

Tot això, quan queden menys de 24 hores perquè Rivera i el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, es reuneixin per abordar possibles punts d’acord que facilitin l’entesa entre els dos partits constitucionalistes.

Si Rajoy es presenta a la investidura amb 170 vots a favor (137 del PP, 32 de C’s i 1 de CC) i a només 6 vots de la majoria, seria més difícil que el PSOE continuï votant en contra de Rajoy i podria, finalment, abstenir-se.