Ciutadans manté l'aposta de la candidatura de l'ex-primer ministre francès Manuel Valls per a l'alcaldia de Barcelona i s'afegeix a la proposta d'ampliar-la a PSC i PP, com va sostenir el polític francès ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio. La via unitària com a resposta a l'intent de Jordi Graupera d'aglutinar l'independentisme en una sola candidatura ha estat aprovada avui pel secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas.

"Ciutadans vol fer una llista àmplia i guanyadora de cara a les eleccions municipals a Barcelona", ha exposat Villegas aquest matí en una roda de premsa en la qual ha exposat explícitament que la formació "està oberta" a la idea que Valls sigui candidat d'aquesta llista unitària.

En aquesta candidatura es podria reproduir una fórmula semblant a la utilitzada per Junts pel Sí en les eleccions del 2015, quan CDC i ERC van configurar una llista amb una presència important d'independents. Precisament, Villegas aposta per aquest tipus de perfils, a més d'obrir-se a persones "vinculades a altres partits", en una clara referència a socialistes i populars.

La idea d'una "plataforma àmplia", com l'ha anomenat Villegas, es correspon des de Ciutadans a "l'ideal de ciutat cosmopolita i europea" que representa Barcelona.

La proposta de Valls

Valls va apostar per una candidatura unitària constitucionalista amb la vista posada en les eleccions municipals del 2019. Així ho va explicar en una entrevista en El Suplement de Catalunya Ràdio, en la qual va deixar clar que està interessat en una "plataforma que no sigui d'un sol partit" i que per això apostava per negociar una llista amb Cs, PSC i PP.