El 21-D hi va haver dubtes a les files independentistes a l'hora de votar. El 28,2% del conjunt d'electors van dubtar entre votar JxCat o ERC, i dins del gruix de votants d'aquests partits aquesta indecisió va ser molt elevada: un 67,9% dels electors de la candidatura de Puigdemont van pensar a donar el seu vot als republicans, mentre que entre els electors d'ERC els que van dubtar van ser el 60,8%, segons l'últim baròmetre del CIS.

L'escassa diferència de vots i escons entre JxCat i ERC, que van quedar amb 34 i 32 escons respectivament, ara pren més significat amb les dades del CIS, que assenyalen que els dubtes van marcar la campanya de les eleccions catalanes. I no només entre els votants de JxCat i ERC.

Encara al flanc independentista, destaquen també els dubtes a les files de la CUP sobre exercir un vot republicà. Fins a un 40,1% dels electors cupaires van dubtar entre la formació anticapitalista i ERC.

Dubtes entre Cs i PSC

Una situació molt semblant es va produir entre els votants de Cs i el PSC. Els d'Arrimadas que van mostrar vacil·lació davant la possibilitat d'exercir un vot socialista assoleixen el 42,2%, mentre que en sentit contrari —votants socialistes que es van plantejar votar Ciutadans— aquest percentatge va ser del 39%.

No obstant això, amb seguretat, la dada que sobresurt al bloc del 155 és el nombre d'electors del PP que van tenir dubtes de votar Cs. Aquests van assolir un 64,3%, una xifra que al costat dels dubtes en els votants socialistes, indica que va funcionar la crida al vot útil dels d'Arrimadas.