L'arribada d'Alberto Núñez Feijóo a la presidència del Partit Popular després de la seva crisi interna ha aconseguit acostar-los al PSOE de Pedro Sánchez. Segons el sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques, els socialistes s'estanquen en el 30,3% dels vots, els mateixos que en l'últim sondeig del passat abril. Mentrestant, els populars creixen fins al 28,7%, 1,5% més que en el primer baròmetre amb Feijóo al capdavant del partit, quan ja va començar a guanyar el terreny perdut per Casado. Així, ara mateix només els separen 1,6 punts de la intenció de vot, quan el mes passat la distància era de 3 punts: s'ha reduït a la meitat. 

Aquest és el primer sondeig publicat pel CIS després de l'esclat del CatalanGate i de l'espionatge amb Pegasus als telèfons del mateix Pedro Sánchez, de Margarita Robles i de Fernando Grande-Marlaska, que ha acabat provocant la destitució de la directora del CNI, Paz Esteban, i una nova crisi entre els socis del govern de coalició, ja que Unidas Podemos demana amb els independentistes la creació d'una Comissió d'Investigació. Pedro Sánchez encara no ha comparegut davant el Congrés per aquesta crisi, un mes més tard que aquesta esclatés, i no ho farà fins divendres 26. 

Vox disparat, Unidas Podemos en caiguda lliure 

Aquest "efecte Feijóo" no perjudica de moment a Vox, que es consolida en la tercera posició i marca un rècord en la legislatura, arribant a un 16,6%, creixent 2,2 punts des de l'abril. L'altra cara de la moneda és Unidas Podemos, que segueix en caiguda lliure i no arriba ni tan sols al 10% (9,6) de la intenció de vot segons l'últim CIS. Des del baròmetre de l'abril, els morats perden un altre punt, a l'espera de veure com la nova plataforma de Yolanda Díaz afectarà el seu futur electoral. Durant aquestes setmanes, ha tingut lloc la convocatòria d'eleccions a Andalusia i Podemos va entregar massa tard els papers per integrar-se en la coalició d'esquerres a l'autonomia. Per blocs, el govern de coalició de PSOE i Unidas Podemos obtindria només un 39,9% del vot estimat, 5,4 punts menys que el de PP i Vox, un 45,3%. 

L'últim baròmetre situava a Ciutadans amb només un 2% dels vots, una xifra que era encara es redueix més fins a l'1,8%. Sembla que el partit d'Arrimadas encara no ha tocat fons i podria seguir perdent suports mentre Vox i PP creixen. Per altra banda, el Más País d'Errejon, un dels socis més fiables del govern de coalició, es manté en els mateixos suports que el mes passat: 2,1%. A Catalunya, el CatalanGate no ha tingut grans efectes sobre el vot a les formacions independentistes, però la pricnipal perjudicada és la CUP, que perd tres dècimes: del 0,9% al 0,6%. ERC pujaria una dècima respecte a l'abril (2,5%), Junts per Catalunya es manté en l'1,2% 

Sánchez, el president preferit 

Tot i que el PSOE està estancat mentre el PP creix i cada cop s'hi acosta més, Pedro Sánchez es manté com a president preferits pels espanyols. Segons el CIS, un 19,5% dels enquestats el prefereixen a ell com a cap de l'Executiu, mentre que 16,6% escull a Feijóo per assumir aquest paper. Lluny, se situa Yolanda Díaz, amb un 10,5% dels suports. Al mateix temps, la vicepresidenta segona és la política més ben valorada i l'única que aprova de tots els líders polítics, tot i que amb un 5,05 molt just. La segueixen Feijóo (4,86) i Sánchez (4,28).