La crisi política provocada per l'espionatge contra els líders independentistes catalans ha estat el tema que ha ocupat la major part de la reunió que aquesta tarda han mantingut els presidents Carles Puigdemont i Pere Aragonès a la seu del Parlament Europeu, segons s'ha comunicat a través d'una nota de presidència de la Generalitat. La trobada s'ha produït en el marc de les reunions que Aragonès va anunciar que tenia intenció de mantenir per tractar sobre els grans consensos de país, i es produeix en plena negociació sobre la resposta des del Govern a la sentència que imposa un 25% de castellà a les aules.

Aragonès ha arribat a primera hora de la tarda a Brussel·les i, després de reunir-se avui amb Puigdemont, demà té programada una ronda de trobades amb eurodiputats catalans de diferents formacions. La cita amb Puigdemont ha començat a les 18,35 i ha durat una hora i quinze minuts.

La nota que ha fet pública el Govern destaca que "els presidents han compartit la preocupació per aquest escàndol democràtic" que representa l'espionatge massiu amb el sistema Pegasus contra l'independentisma, que els ha afectat a tots dos. En aquest sentit, han analitzat la importància de la comissió del Parlament Europeu que investiga la utilització de Pegasus per part dels estats de la UE i de la qual forma part Puigdemont, i el ressò internacional que ha tingut la informació que ha afectat l'Estat espanyol, així com també el que descriu com "inacció del govern espanyol a l'hora de donar explicacions i assumir-ne les responsabilitats".

El comunicat, que afegeix que Puigdemont ha compartit amb Aragonès l'estat de la seva situació judicial i l'estratègia que té prevista l'exili, conclou que han dedicat els darrers minuts de la reunió a comentar "altres temes de l'agenda política catalana".

Posteriorment, Puigdemont ha agraït a Aragonès públicament la conversa, a través d'una piulada. "Content de retrobar-nos, amb l'esperança de repetir-ho en terra catalana lliure", ha reblat.

Captura piulada
Captura de la piulada de Carles Puigdemont

De la seva banda, Aragonès ha respost també a través de les xarxes. "Sempre estarem al costat de la democràcia, contra la persecució judicial i per la llibertat de Catalunya i els catalana", ha assegurat.

Captura piulada Aragonès
Captura de la piulada de Pere Aragonès