Uns cinquanta ajuntaments catalans obriran demà les seves portes, malgrat ser dia festiu amb motiu del dia de la hispanitat. La majoria d'ells ho faran només amb la presència de càrrecs electes del PDeCAT, Esquerra i la CUP, i enguany no serà el primer cop que obren durant la diada nacional espanyola, ja que molts dels ajuntaments ja van obrir en anys anteriors. Entre els consistoris que obriran les portes destaca la tercera ciutat del país, Badalona.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ni tampoc l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han indicat que aquest any han optat per no demanar cap mena d'informació als ajuntaments sobre si obriran o no demà, però la gran majoria d'ells ho han anunciat a través de comunicats públics o per les xarxes socials, perquè els seus ciutadans estiguin assabentats de la situació. En alguns dels consistoris seran els mateixos regidors qui atendran als ciutadans, tot i que en d'altres han estat els mateixos treballadors de l'ajuntament els qui han demanat treballar demà i recuperar el festiu en una altra data.

La província on obriran més ajuntaments demà és Lleida i seran una vintena, entre els quals destaquen la Seu d'Urgell, Tremp i Sort. A Girona seran deu municipis els que obriran, entre els quals destaquen Viladrau, Celdrà i Viladamat, i a la ciutat de Girona l'ajuntament ens mantindrà tancat, però es deixarà als càrrecs electes treballar, com ja s'havia fet altres anys. A la província de Barcelona, els consistoris de Badalona i Berga són que obriran demà, però hi haurà regidors treballant en altres municipis com per exemple Capellades o El Brull. I a Tarragona obriran la majoria dels ajuntaments governats per ERC, PDeCAT o la CUP, entre els quals destaquen Guiamets o Vilella Alta.