Comencen a sortir a la llum noves informacions relacionades amb el cas Cifuentes. Després que ahir la ja expresidenta de la Comunitat de Madrid fos forçada a dimitir per la divulgació d'un vídeo on se la veu robant, avui diferents mitjans publiquen que algunes alumnes van denunciar-la quan dirigia un col·legi major per la desaparició d'arracades, bosses de marca de les habitacions de les col·legiades i, fins i tot, un vestit de Chanel. "Només podia ser ella", assegura una de les estudiants de Miguel Antonio Caro de la Universitat Complutense de Madrid.

Corria l'hivern del 1999 i Cifuentes en feia quatre que dirigia aquest col·legi major, quan va haver de deixar la direcció del centre empesa per les diferents denúncies de les alumnes que l'acusaven d'haver-los pres diferents objectes que guardaven a les seves habitacions.

Ara bé. D'una forma similar a la d'ahir quan va anunciar la seva dimissió —que es va justificar sota l'argument que "he patit un linxament al matí, tarda i nit i per terra, mar i aire" i va provar de convèncer que "aquest vídeo obeeix exclusivament a una situació d'un error involuntari"—, en aquell moment també va assegurar en deixar el càrrec que "no em fan fora les alumnes", sinó que "me'n vaig jo".

Cartes del PP

Segons publica El Español, els furts haurien començat amb la desaparició d'unes arracades de bijuteria i, després, d'una bufanda Burberry que una alumna tenia guardada per a l'hivern. Cifuentes també vivia amb la seva família a la residència i, des de llavors, i  per suposada casualitat, algunes estudiants van començar a rebre cartes del PP sense haver facilitat les seves dades.

Tanmateix, però, i malgrat els furts, la imatge que donava l'expresidenta madrilenya era impecable. Regalava a les seves alumnes entrades per espectacles culturals, entre d'altres, i, a més, va acabar amb moltes de les restriccions de l'escola.

En arribar la primavera del 1999, una alumna va denunciar que li havien desaparegut dues bosses d'Agata Ruiz de la Prada quan el centre estava tancat i les estudiants amb les seves famílies perquè era Setmana Santa. Durant aquesta època vacacional, no queda ningú a l'escola i molt poca gent hi té accés.

Les sospites

Quan van desaparèixer aquestes bosses, però també petites quantitats de diners i algunes polseres que les alumnes havien deixat més a la vista, les alumnes van decidir celebrar una assemblea per parlar sobre la situació fins al punt que es va crear una delegació de col·legiales, que va acabar traslladant a Cifuentes que sospitaven d'ella.

Pocs dies després, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid va deixar la direcció del col·legi major per "motius personals", però segons sostenen algunes de les alumnes, va ser tot molt precipitat "i la seva sortida molt brusca".

Ara, com va fer llavors, ha acabat deixant el càrrec sense donar gaires explicacions. Potser per evitar que continuïn sortint noves informacions a la llum que, com alguns mitjans ja adverteixen, existeixen sobre els furts.