La presidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes s'ha convertit en 'youtuber' per un dia. En un vídeo que ha penjat a Twitter es defensa d'aquells que l'acusen d'haver obtingut un màster amb notes falses. Cifuentes presumeix de donar la cara i aporta papers i documentació que demostren que ningú li ha regalat cap títol. Davant la càmera -que per cert, ha gravat en vertical i no en horitzontal, com hauria de ser-, mostra dos certificats de la Universitat Rey Juan Carlos: un d'ells, amb les notes del curs; l'altre, amb la nota del treball de fi màster, del què satisfeta explica que va treure un notable.

Cifuentes assegura que ha estat "un dia molt dur" i "molt difícil" i que "si algú es pensava que em derrotaria" anava molt equivocat. La presidenta de la Comunitat de Madrid diu que " no pensa fer ni un pas enrera perquè enrera, ni per agafar embranzida" 

El rector de la Universtiat Rey Juan Carlos, Javier Ramos, va sortir ahir en defensa de Cifunetes: "No hi ha cap regularitat", va dir taxativament. Segons la seva versió tot plegat es deu a una "mala transcripció" en la introducció dels resultats de dues assignatures; va quedar registrat un "no presentat" quan en realitat era un notable. 

Segons 'eldiario.es', l'any 2011 Cristina Cifuentes va cursar el Màster de Dret Públic de l'Estat Autonòmic finançat per la Comunitat de Madrid. La presidenta de la Comunitat no es va presentar a dues assignatures i tres anys després, una funcionària de la universitat va modificar les seves qualificacions passant-les de "No presentat" a "Notable". Va ser aleshores, quan Cifuentes va anar a recollir el títol.  El canvi va quedar registrat en el sistema informàtic.