La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va obtenir un títol de màster amb notes falsificades, segons ha publicat Eldiario.es. Va ser mitjançant una funcionària tres anys després que deixés d'estudiar l'esmentat màster i quan li quedaven dues assignatures per aprovar. Cifuentes té dos màsters, un d'ells en Dret Autonòmic per la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, finançat per la Comunitat de Madrid.

Cifuentes no s'havia presentat a dues assignatures del màster en el curs 2011/12. Tres anys després, amb Cifuentes com delegada, una funcionària de la universitat públic va modificar les seves qualificacions i va canviar un "No presentat" per un "Notable". Això va deixar una prova dins del sistema informàtic, que va identificar que la funcionària havia entrat per fer modificacions.

Una vegada fet el canvi, amb tot l'expedient tancat, la presidenta Cifuentes va anar a recollir el títol a la Universitat, on per cert es va fer una foto de la funcionària, Amalia Calonge. Aquesta va tenir aquesta mateixa instantània fins fa només uns dies. Cifuentes, doncs, no només no va fer les assignatures per després aprovar-les si no que va pagar per tornar a fer-les. Va pagar sol el que costava pagar el títol.

El diari Eldiario.es ha intentat recollir informació i conèixer els fets i des de la universitat han volgut fer-se els gallecs. "Era habitual que qualsevol funcionari canviés notes perquè no existia l'escola de màster", es diu però no s'exposa que qualsevol canvi d'un funcionari ha d'explicar amb l'aprovació del cap d'àrea i que aquest procediment no es pot realitzar, com es va fer, dos anys després de cursar les assignatures.