El col·lectiu Independentistes d'Esquerra, format per personalitats històriques de l'esquerra independentista que han promogut un manifest de suport al president a l'exili Carles Puigdemont, s'ha presentat aquest dissabte en un acte a l'Ateneu Barcelonès

Una entitat que no para de sumar adeptes. L'últim en pujar al carro ha estat Chema Clavero, expresident de Súmate. Així ho ha explicat a través de Twitter aquest dissabte.

La formació ha fet públic oficialment el manifest, del que s'havia conegut el contingut fa uns dies, a favor d'una "entesa organitzativa" de caràcter transversal a l'entorn del president a l'exili, Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí i el Consell per la República. El text defensa crear una "candidatura de país des de la radicalitat democràtica, de baix a dalt", amb el suport de partits i entitats.

A l'acte, també s'ha presentat un web per preparar l'assemblea oberta convocada pel dia 29 de març. La trobada, on es vol aprovar una "estratègia comuna" per l'independentisme de cara a unes properes eleccions, podria suposar la creació d'una nova organització política sobiranista.