El govern espanyol, en virtut de l'article 155 de la Constitució, ha cessat avui les diputades de Junts per Catalunya Elsa Artadi i Laura Borràs dels seus càrrecs en la Generalitat com a responsable de coordinació interdepartamental i directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), respectivament.

El Consell de Ministres, en la seva reunió d'aquest divendres, ha aprovat els cessaments de totes dues, ja que una vegada han adquirit la condició de diputades no poden seguir mantenint els seus alts càrrecs en la Generalitat, segons el reglament del Parlament.

Borràs, en tot cas, ja va deixar la direcció del ILC, després de cinc anys, el passat 17 de gener, el dia de constitució de la legislatura, quan va exercir per primera vegada de diputada.

Artadi, per la seva banda, no va ser cessada del seu càrrec de directora de coordinació interdepartamental, clau en l'anterior Govern de Puigdemont, després de l'aplicació del 155 a final d'octubre, per la qual cosa ha mantingut el càrrec fins al present.

No obstant això, com a candidata de JxCat, va demanar un permís per poder dirigir i participar en la campanya electoral, segons fonts del grup.