El no a la independència supera el sí. Això és el que constata el CEO que s'ha fet públic aquest divendres. El sí hauria passat del 48,4% del mes de març —quan superava el no— a un 47,2%. D'aquesta manera, el no obtindria un 48,6% i pujaria gairebé 4 punts respecte al sondeig anterior. 

 

Paradoxalment, però, la voluntat de ser un estat independent continua sent l'opció majoritària. Un 35% dels enquestats dona l'opció com a vàlida, si bé és cert que ha baixat dos punts respecte a l'últim CEO. L'opció que guanya força respecte a l'últim sondeig és precisament el d'un estat dins una Espanya federal, amb un 29,4%.

 

D'altra banda, l'opció de ser una comunitat autònoma d'Espanya rep el suport d'un 25,8%, mentre que un 6% aposta per ser una regió d'Espanya. Totes dues opcions han perdut pes respecte al darrer sondeig.

Qui aposta per la independència?

Concretament, entre els votants d'ERC un 88,2% volen que Catalunya esdevingui un estat independent, mentre que a Junts per Catalunya el percentatge puja fins a un 98,7. D'altra banda, un 27,1% dels votants dels comuns també aposten per la independència. 

D'aquesta manera, un 91,6% dels votants de Vox serien contraris a la independència, mentre que els de Ciutadans són un 98,5%. Una altra dada curiosa que deixa entreveure el CEO és que PSC i PP comparteixen la intenció contrària a la independència: un 87,1% dels seus votants no la volen.