L'elector dels comuns segueix una tendència inversa al conjunt de la societat catalana. Mentre que el Centre d'Estudis d'Opinió radiografia una davallada del suport a la independència amb relació a l'estiu, el mateix estudi indica un repunt important dels partidaris que Catalunya sigui un Estat independent entre els votants d'En Comú Podem. Un detall gens menor tenint en compte que si Sánchez i Iglesias acaben aconseguint els vots necessaris per a la investidura, els comuns poden acabar formant part del nou Consell de Ministres. 

Si ens fixem en les dades desglossades per partits, destaca que el 36% dels qui asseguren haver votat la llista encapçalada per Jaume Asens a les eleccions del 28-A defensen la independència de Catalunya, per un 55,4% que hi són contraris. Si es comparen aquestes dades amb les de l'última enquesta del CEO que va preguntar sobre quina relació hi hauria d'haver entre Catalunya i Espanya, salta a la vista que l'electorat independentista dels comuns s'ha doblat en menys de mig any. Al juliol només el 14,5% es posicionaven a favor d'una Catalunya independent. 

L'estudi s'ha fet entre el 16 de setembre i el 7 d'octubre, abans de les eleccions de diumenge passat. Per tant, el referent al qual s'agafa el CEO és el 28-A i no el 10-N. Per això, si es posa el focus en les candidatures independentistes, no s'hi incorpora la CUP, que no va presentar-se a les eleccions d'abril.

Així doncs, les úniques dades són sobre ERC i Junts per Catalunya. La formació que lidera des de Waterloo Carles Puigdemont és qui compta amb més votants netament independentistes, el 92,9%. En canvi, el percentatge disminueix quan es tracta de l'electorat de Junqueras, Rufián i companyia. En el seu cas, el 88% dels seus votants defensen la independència. La resta o hi estan en contra o no es posicionen.