L'alcalde en funcions de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, podria tenir els dies comptats al capdavant de l'Ajuntament de Tarragona. Ara, el CDR de la ciutat ha convocat una manifestació aquest dimecres per tal de buscar el canvi que "la ciutat mereix".

La concentració tindrà lloc a dos quarts de vuit de la tarda. "Convoquem a la ciutadania per exigir un nou alcalde".

Però, què hauria de passar perquè Ballesteros no repetís com a alcalde? Pau Ricomà, d'ERC, podria substituir-lo. Però per això caldria que ERC (7), JxCAT (3), els Comuns (2) i la CUP (2), es posessin d'acord. 

Encara falten molts serrells per acabar de parlar però ara per ara sembla que JxCAT també s'avindria a investir com a alcalde a Ricomà. Tot i que sembla que no hi hauria problema perquè el partit de Puigdemont donés suport a la candidatura d'ERC, i de moment, no tindrien previst entrar al govern.

Per la seva banda, la CUP Tarragona estaria disposada a fer fora Ballesteros, i tot i que s'ha avingut a facilitar la investidura de Ricomà, ha exigit una sèrie de mesures "de mínims". Entre aquests, hi ha la modificació del POUM i la renúncia al pla de la Budellera. De moment, la CUP no prioritza entrar al govern però tampoc no descarta fer-ho al costat d'ERC.

Per altra banda, els Comuns de Tarragona han convocat als seus militants a les 19:15 hores, a la Casa del Mar, per analitzar les negociacions que, al llarg d'aquests últims dies, s'han dut a terme tant amb el PSC com amb ERC, per tal de decidir el futur govern de la ciutat. Tot i això, no aclareixen si a la trobada d'aquest dilluns es votarà un posicionament definitiu o si es convocarà una altra cita per finals de setmana.