Una quarantena de membres dels Comitès de Defensa de la República han ocupat aquest matí la seu nacional d'Esquerra Republicana al carrer Calàbria de Barcelona. Els manifestants exigeixen a la formació independentista que faci efectiu "el mandat de l'1 d'octubre" i reclamen que no es faci "ni un pas enrere". 

El secretari de finances i organització d'ERC, Jordi Roig, ha demanat als manifestants que no entressin a la seu, però, després de moments de tensió, els CDR han aconseguit accedir a l'edifici. "Tenim sis persones a la presó. Nosaltres no som l'enemic", ha clamat Roig. 

Els Mossos d'Esquadra han identificat alguns manifestants que estaven fent pintades a les portes de la seu. Tanmateix, el partit ja ha anunciat que no denunciarà els fets.

CDR ocupacio ERC Sergi Alcazar

CDR Seu ERC - Sergi Alcazar

Personal de la seu d'ERC retirant els cartells dels CDR / Sergi Alcàzar

En un comunicat que han llegit a les portes de la seu, els CDR han demanat al Govern que desobeeixi i els han advertit que si "incompleixen el seu compromís", en demanaran la dimissió. "No hem votat un Govern que negociï traspassos de competències a cap Comissió Bilateral mentre l'estat espanyol ens persegueix i empresona. No volem autonomisme; exigim República", han sentenciat. 

Comunicat CDR Seu ERC

Nou mesos de l'empresonament de Junqueras

ERC ha lamentat els fets i han demanat "seny" als manifestants. El vicesecretari general de coordinació interna, territori i organització, Isaac Peraire, en una piulada, ha titllat l'acció de "greu error". "No era això", ha assegurat. 

L'ocupació ha tingut lloc just el dia en què fa nou mesos de l'empresonament del líder del partit, Oriol Junqueras. Així ho han recordat els senadors Bernat Picornell i Elisenda Pérez, que els ha retret la seva actitud. "De la gent que ha entrat avui a la seu d'ERC, no sé quants aguantarien estar tancats 9 mesos a la presó com els que avui compleix l'Oriol", ha lamentat Picornell.

L'ocupació de la seu d'ERC també arriba el mateix dia en què hi ha convocada una manifestació a Barcelona per reclamar al Govern l'efectivitat de l'1-O i el 21-D. A dos quarts de set de la tarda, membres dels CDR es concentraran a la cruïlla entre el carrer Casp i el carrer Marina sota el lema "Desobeïu o dimitiu".

En una piulada, el CDR del Vallès Oriental Central ha advertit que aquesta tarda continuaran la mobilització i ha demanat "ni un pas enrere" a ERC, JxCat i també la CUP. De fet, la concentració d'aquesta tarda és a escassos metres de la seu dels anticapitalistes.