Els tretze CDR investigats en l''Operació Judes', processats per terrorisme i tinença i fabricació d'explosius, declararan els dies 28 i 30 de setembre als Jutjats de Mollet del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Sabadell i Vic.

Davant d'aquesta nova citació, la seva defensa fa una crida "a tots aquells que els fa vergonya l'Estat espanyol" a que mantinguin viva la lluita contra la repressió. Eva Pous, l'advocada d'Alerta Solidària que coordina la defensa dels investigats, demana continuar omplint els carrers per aconseguir la "llibertat" de les persones investigades, així com la llibertat del país: "L'única forma de poder avançar és no deixar que ens facin retrocedir", ha dit aquest dissabte en un acte a Sentmenat (Vallès Occidental) de suport als encausats.

eva pous encausada cdr operacion judas - acn

L'advocada d'Alerta Solidària que coordina la defensa dels investigats en l''Operació Judes', Eva Pous, parla amb una de les encausades / Foto: ACN

Processats per terrorisme

Aquesta citació arriba arran del processament per pertinença a organització terrorista per part de l'Audiència Nacional. La Fiscalia va demanar aquesta acusació i el magistrat va seguir el mateix criteri que el Ministeri Públic. A més, a nou d'ells els va imputar tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 considera que aquest grup formava dins dels CDR l'anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula integrada per un nucli radicalitzat compost per individus procedents de diferents CDR.

La creació d'aquesta cèl·lula ve motivada, segons el jutge, per la necessitat de comptar dins de l'estructura dels CDR amb un grup clandestí d'individus de la màxima confiança i que es mostressin totalment entregats a "la causa", i encarregar-los la realització de les accions més sensibles.

Tots els investigats, diu l'instructor, comparteixen principis ideològics favorables a la independència i a l'activisme radical per aconseguir-la. El seu objectiu final com a organització seria aconseguir la independència de Catalunya, emprant per a això la violència en la seva màxima expressió.

El ministeri públic considera que els nou encausats planejaven atemptats, sabotatges i un assalt al Parlament com a resposta a la sentència contra els líders independentistes. La Fiscalia estima que les proves aportades al cas acrediten que els implicats tenien objectius "prèviament seleccionats" contra els quals volien atemptar.

 

Imatge principal: acte de suport a les persones investigades en l''Operació Judes' celebrar aquest dissabte a Sentmenat / Foto: ACN