Els CDR han emès un comunicat aquest dijous a través de les xarxes en què aclareixen que no van organitzar ni convocar la manifestació celebrada aquesta Diada davant el Parlament. Els CDR han fet el comunicat per desmentir, tal com han denunciat, algunes informacions d'alguns mitjans en què vinculaven la protesta amb aquest col·lectiu.

"Si alguna assemblea local dels CDR va decidir assistir o adherir-se a la convocatòria, va ser a títol individual i en cap cas representant a tot el col·lectiu", han assegurat a través del comunicat, en el qual també han volgut lamentar "qualsevol tipus d'agressió, ja sigui a periodistes, manifestants o a qualsevol altra persona". 

En aquest sentit, l'organització independentista ha volgut donar el seu suport als dos detinguts pels Mossos d'Esquadra arran de la protesta. "Prou repressió als qui exerceixen el legítim dret de protesta!", han exclamat.

Tot i desvincular-se, doncs, de la intensa protesta davant la cambra catalana, els CDR han reivindicat "la mobilització popular no violenta" per assolir la "República Catalana". "Animem a tothom qui vulgui organitzar-se d'una manera efectiva a apropar-se al seu CDR local", han conclòs.

Un altre tipus de protesta

La protesta d'aquesta Diada al Parlament no va seguir la tònica festiva de la resta d'actes celebrats aquest Onze de Setembre. Unes desenes d'encaputxats van mostrar una actitud agressiva contra els Mossos, que custodiaven la cambra catalana, i van llançar consignes contra el Govern de Quim Torra.