Els Comitès de Defensa de la República (CDR) s'han tornat a mobilitzar aquest dissabte al matí per la detenció de catorze persones pel bloqueig dels accessos del TSJC d'ahir. Desenes de persones han fet nit davant de la comissaria de Les Corts, des d'on han sortit en direcció a la Ciutat de la Justícia, on s'han concentrat per denunciar les detencions.

En paral·lel, els 14 detinguts aquest divendres en la concentració dels Comitès de Defensa de la República (CDR) han passat a disposició judicial aquest dissabte, segons fonts policials. Els Mossos d'Esquadra han traslladat els destinguts a la Ciutat de la Justícia.

El grup de manifestants s'ha desplaçat des de la comissaria de Les Corts cap a la Ciutat de la Justícia pels carrers de la capital catalana, el que ha provocat alguns talls en el trànsit. A les 10 del matí ha començat la concentració davant la seu judicial, en la qual s'han pogut veure pancartes en les quals es reivindicava la República i la llibertat dels arrestats: "Sols el poble salva el poble", en resava un de les pancartes portades pels CDR.

Els CDR es van mobilitzar ahir divendres davant del Palau de la Justícia coincidint amb l'aniversari de l'intent de cop d'estat del 23 de febrer de 1981 —conegut com a 23-F— per denunciar l'empresonament i la persecució judicial a les files independentistes.