Nombrosos CDR estan cridant aquesta tarda a la desobediència civil en el cas que hi hagi més empresonaments de polítics independentistes investigats per l'1-O. La consigna arriba poques hores després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi citat sis diputats de JxCat i ERC per aquest divendres per decidir si els envia a la presó fins que es faci el judici.

Els comitès populars han reaccionat compartint un dur missatge unitari a les xarxes socials, el seu principal canal de comunicació. "Hola, Mariano Rajoy! Que sàpigues que si divendres empresoneu algú més, farem de Catalunya el vostre infern", avisa el missatge, que han compartit les agrupacions de Sants, el Clot, Sabadell o Tarragona, entre d'altres.

Des del compte oficial dels CDR a tot Catalunya també alertaven que, "per cada nou empresonament, farem un pas endavant" i "respondrem amb força per conquerir la nostra llibertat".

Recomanen estar atents a les xarxes socials si hi ha qualsevol detenció. A més, des de Despertem la República ja han anunciat un seguiment de la jornada del proper divendres des de plaça Catalunya, on hi ha l'acampada per la República. El seu objectiu és, segons diuen, poder "reaccionar immediatament al que pugui passar".

Aquests són els missatges en cadena d'altres CDR: