La Guàrdia Civil assegura que almenys dos dels set membres dels CDR detinguts dilluns acusats de terrorisme haurien reconegut durant els interrogatoris efectuats pel cos policial que havien "comprat i fet proves per a la fabricació d'artefactes".

Aquesta informació s'ha fet pública aquest dimecres al vespre a través de la Cadena SER i l'agència Efe i ha estat filtrada per fonts de la investigació, segons atribueixen els mateixos mitjans. Tot i això, la declaració oficial dels detinguts serà la que prestin aquest dijous a primera hora davant del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló.

Un altre dels detinguts hauria presentat un habeas corpus, procediment pel qual ha de ser posat de manera immediata a disposició judicial perquè un magistrat determini sobre la legalitat de l'arrest.

Segons que han informat la Cadena Ser i Efe, els detinguts que haurien confessat la seva participació en l'adquisició de diverses substàncies per elaborar barreges amb les quals fabricar explosius, després de mostrar-los vídeos i documents gràfics en què apareixen alguns dels arrestats. En d'aquests vídeos, captats per la Guàrdia Civil, apareixerien alguns d'ells fent proves amb les substàncies explosives en una pedrera.

A més, les fonts policials asseguren que els detinguts han declarat que havien adquirit "el compromís" de cometre alguna acció per "fer soroll" de cara a l'aniversari del referèndum de l'1-O.

En l'operació desenvolupada dilluns van ser arrestats 9 presumptes integrants dels Comitès de Defensa de la República (CDR), si bé a última hora de dilluns dos d'ells van quedar en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant l'Audiència Nacional quan se'ls citi, i se'ls va mantenir l'acusació de terrorisme.

L'operació es troba sota secret sumarial, tot i que s'han filtrat diverses informacions i imatges als mitjans des del mateix matí de les detencions.