Després que ahir el líder de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, exigís a Unió que abans de tornar-se a presentar a unes noves eleccions, tornessin el deute que tenen amb ells, avui Convergència ha fet un pas més i ha enviat un requeriment formal a Unió per reclamar-los que paguin el deute que tenen des de la liquidació de CiU d'1,8 milions d'euros.

Així ho ha avançat El Món a RAC1, que ha explicat que el total de deute que tenen els dos partits era de 6,8 milions d'euros i que, de la mateixa manera que es van dividir la publicitat durant la campanya electoral, també van fer-ho amb aquests diners. Per tant, segons van definir a l'octubre durant la negociació del divorci entre els dos partits, a CDC li pertocaria un 75% d'aquest deute i a Unió el 25% restant. De moment, però, aquest deute l'ha assumit tot Convergència, mentre que Unió no hi ha posat ni un cèntim.

La petició dels convergents es basa, principalment, a fixar una reunió que els permeti arribar a un acord amb Unió perquè els tornin els diners, malgrat que ja fa cinc mesos que CDC va darrere dels d'Espadaler perquè reconeguin aquest deute i, fins ara, no n'han obtingut resposta. 

Aquests 1,8 milions d'euros se sumen als 19 que ja tenien de deute, després de la separació amb Convergència i de la campanya electoral del 27-S i del 20-D. Aquest va ser el motiu pel qual Unió va haver d'entrar en concurs de creditors, un dels quals és la mateixa CDC.