"Si tenen diners per fer una campanya, suposo que també en tindran per pagar el deute". Així s'ha dirigit el líder de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, als seus excompanys d'Unió a TV3, en conèixer la notícia que, en cas que el proper 26 de juny hi hagi eleccions, podrien tornar a presentar-se.

"Que facin el que creguin", ha dit indiferent, però sí que ha deixat clar que "a mi m'agradaria que abans de les eleccions ens paguessin els deutes que tenen". Homs ha recordat que Unió està en ple concurs de creditors per la seva delicada situació financera i ha posat de manifest que "per allà al mig hi ha la gent de Convergència".

Davant d'aquestes paraules i preguntat per si "no hi ha bon rotllo" amb els d'Espadaler, el líder de DiL ha deixat clar que "no" hi ha una bona relació, però ha exposat: "Tampoc és la nostra principal preocupació" perquè "ells han acabat agafant una deriva de ressentiment amb què tampoc vull perdre més temps".

Unió se sent atacada

"Molesta que Unió es presenti", s'ha lamentat la portaveu d'Unió, Montse Surroca, a l'escoltar les declaracions d'Homs, i ha aprofitat per carregar contra Convergència perquè "és víctima d'una desorientació ideològica" que està en mans d'ERC i la CUP.

Evadint el deute que tenen amb ells, Surroca ha prioritzat formular propostes de futur per Catalunya perquè "és el moment de parlar de política" i no d'obrir un debat sobre finançament de partits polítics, tot i que estaria "encantada" d'encetar aquesta conversa amb els convergents.