Convergència engegarà dijous, sota el títol Torn obert, les sessions de debats amb militants i simpatitzants dins del procés de fundació del partit. Aquestes sessions, preparatòries del congrés convocat per al mes de juny, es faran per tot el territori al llarg de dos mesos.

Les sessions inclouran una enquesta anònima de 90 preguntes als assistents que ocuparà els 40 primers minuts i, tot seguit, un debat obert. Els temes a tractar inclouen tres grans eixos: ideològic, organitzatiu i d’estratègia política. Tots aquells que hi vulguin participar, siguin militants o simpatitzants, s’hi hauran de registrar.

Mas, a les federacions

Paral·lelament, el president del partit, Artur Mas, farà una ronda pels consells de federació per abordar el procés de fundació.

La portaveu de Convergència, Marta Pascal, ha anunciat que la previsió és que aquest procés interpel·li directament unes 30.000 persones i que s’estan formant 200 quadres del partit, amb la voluntat que s’encarreguin de dinamitzar les sessions.

A partir d'aquest dimarts des de la pàgina web es cridarà la militància a participar. Es convocarà com a mínim una sessió per comarca i per municipis de 20.000 habitants. Però també s’estudiarà les propostes que plantegin els militants. Des del partit es donarà igualment la possibilitat de participar en el debat a través d’un call center o per internet.

Viu debat

A finals d’abril, es tancarà aquesta primera fase i començaran els treballs de preparació del congrés pròpiament dit a partir de l'elaboració d’un document que reculli les conclusions d'aquests dos mesos de treballs.

La portaveu del partit ha reconegut que l’organització d’aquest procés precongressual ha provocat un debat viu a la comissió permanent del partit reunida aquest matí.

Podem

En relació a la reunió que aquest dimarts mantindrà Democràcia i Llibertat amb Podem per abordar les negociacions per a la investidura del president del Govern espanyol, Pascal ha advertit que "no es poden fer passes enrere respecte a un tema tan clau com és el referèndum".

No és aquest, però, l'únic punt que preocupa els convergents, que consideren que el document base per a la negociació que ha presentat Pablo Iglesias inclou trets més propis d'un "Estat centralista i jacobí que no pas d'un que vol donar veu al territori".

Al llarg de la roda de premsa, Pascal s'ha referit també a la consulta sobre el projecte Barcelona World per insistir que s'hauria de circumscriure al Camp de Tarragona. "Igual que per a la comarca del Lluçanès es pregunta al Lluçanès i per a la del Moianès es pregunta al Moianès", ha conclòs.

Pascal ha insistit que el projecte del centre recreatiu "és viu i rellevant" i ha de "tirar endavant".

En relació a la vaga de metro de Barcelona ha reclamat que es facin els esforços possibles perquè es pugui resoldre, atès que no només perjudica el congrés del Mobile sinó també el conjunt dels ciutadans.