La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha condemnat l'actitud del diputat de Junts Francesc Dalmases envers la subdirectora del FAQS, Mònica Hernàndez. L'ens públic ha exigit "respecte" cap als professionals dels mitjans de comunicació en "qualsevol circumstància". A més, ha demanat una informació "lliure de coaccions i intimidacions". La CCMA s'ha pronunciat amb un to molt sever, després que la productora El Terrat hagi confirmat els fets, respecte a les formes que va emprar Dalmases per mostrar les seves discrepàncies després de l'entrevista que el FAQS va fer a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Per tot això, la Corporació s'ha posat a "disposició" de les persones afectades que, segons l'ens, "no han volgut adoptar cap mesura" al respecte. Tot i això, la CCMA ha assegurat que treballarà amb els consells professionals, els comitès d'empresa i els òrgans de representació de la professió, per confeccionar "noves mesures i protocols de protecció dels professionals".

laura borràs i dalmases carlos baglietto
Laura Borràs al costat de Francesc Dalmases - Carlos Baglietto

Tot va esclatar aquest dilluns, quan les informacions van ser publicades per dos mitjans —Nació Digital i ElDiario.es— segons els quals el diputat de Junts Dalmases hauria coaccionat a una periodista del programa del FAQS per expressar-li el seu descontentament pel to i les formes de l'entrevista a la presidenta Borràs. Segons les informacions publicades, al finalitzar l’entrevista a Laura Borràs, Dalmases va dirigir-se directament a la periodista de l'equip del programa amb qui havia pactat l'entrevista i la va tancar a un camerino de convidats per escridassar-la pel to de l’entrevista a Laura Borràs. Qui primer es va pronunciar va ser el Col·legi de Periodistes, que va expressar el seu rebuig a les “coaccions i agressions als i les periodistes” i va afegir que es tracta de situacions “intolerables”, raó per la qual va enllaçar un comunicat sobre les coaccions als periodistes. Aquest ha estat un episodi més d’una polèmica on també hi ha intervingut Pere Mas, director del programa FAQS, per assenyalar que les informacions publicades pels dos mitjans esmentats “són certes”.

tuit dalmases
 

Aquest dimarts Dalmases, després d'excusar-se recorrent a un vídeo del director del FAQS, ha tractat de disculpar-se pels fets. "Demano disculpes a tothom qui hagi pogut sentir-se ofès", ha afirmat en un tuit. En el mateix missatge, ha remarcat que "tothom que em coneix sap del meu respecte cap als mitjans de comunicació públics de Catalunya". A més, ha lamentat que la seva actitud el dia dels fets hagi pogut molestar algú de l'equip del FAQS.