Després que el passat dilluns es donés a conèixer que el diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases hauria coaccionat a una periodista del programa FAQS de TV3, aquest dimarts s'ha tornat a pronunciar al respecte a les xarxes. Anteriorment, havia sostingut que la conversa amb la periodista havia estat breu i allunyada d'insults com s'havia narrat. Ara, ha tornat a tractar aquest fet per disculpar-se. 

"Demano disculpes a tothom qui hagi pogut sentir-se ofès", ha afirmat en un tuit. En el mateix missatge ha remarcat que "tothom que em coneix sap del meu respecte cap als mitjans de comunicació públics de Catalunya". A més, ha lamentat que la seva actitud el dia dels fets hagi pogut molestar algú de l'equip del FAQS. 

tuit dalmases

Rebuig del Col·legi de Periodistes i la CCMA

Les disculpes de Dalmases arriben després d'una allau de reaccions i critiques pels fets que haurien succeït després d'una entrevista al programa de TV3 que hauria disgustat a Laura Borràs i els seus acompanyants, entre els que estava el diputat de Junts que hauria acabat coaccionant una de les periodistes de l'equip del FAQS. 

En donar-se a conèixer els fets que haurien tingut lloc després de l'entrevista a Borràs entre Dalmases i una periodista del programa, tant persones individuals, com col·lectius i institucions van mostrar públicament el seu rebuig. Una de les entitats que ho va fer va ser el mateix Col·legi de Periodistes, que va condemnar els fets. 

tuit collegi periodistes

Per altra banda, la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà,  ha demanat un informe a TV3 per "escatir, amb el mínim de temps possible", si el diputat de Junts va esbroncar la periodista com apunten els testimonis que han relatat els fets a eldiario.es i NacioDigital. A més, el Grup Barnils ha afirmat a les seves xarxes que ha llegit les informacions sobre el cas "amb extraordinària preocupació" i ha considerat que les actuacions descrites "estan molt allunyades dels principis" de l'organització, per la qual cosa han anunciat l'obertura d'un "procediment intern d'investigació atès que Francesc de Dalmases és soci de l'entitat".

Tot plegat ha despertat que a través de les xarxes socials molts usuaris condemnessin els fets. Alguns fins i tot han recuperat una piulada de Dalmases de l'any 2019, en el que el diputat de junts considerava "intolerable" que Josep Borrell amenacés un periodista i mirés de condicionar les preguntes que li feia.