En el debat electoral emès per RTVE la nit d'aquest dimarts entre les sis forces polítiques que tenen actualment un grup parlamentari al Congrés: PP, PSOE, Unidas Podemos, Cs, ERC i el PNB, es va veure molta crispació entre els candidats. La ministra socialista María Jesús Montero es va mostrar especialment molesta quan la número u dels populars a Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, va exigir-li descartar un indult als presos polítics. 

"Repeteixi amb mi: el Partit Socialista no tornarà a indultar a cap colpista", va dir Álvarez de Toledo i s'ha afanyat a difondre (amb vídeo inclòs) a través del seu compte de Twitter. La polèmica candidata popular va explicar que li exigia emprant el verb 'tornar' perquè els socialistes ja havien indultat un colpista. Es tracta de l'exgeneral Alfonso Armada Comyn, a qui el govern de Felipe González va indultar cinc anys després que fos condemnat a 30 anys de presó per la seva participació en l'intent del cop d'Estat del 23 de febrer de 1981.

Montero no va voler respondre al repte plantejat per Álvarez de Toledo i la popular ja ha comunicat en el mateix tuit que "han passat 12 hores i seguim esperant". La número u del PP per Barcelona també va preguntar a la ministra de Pedro Sánchez que "quantes nacions hi ha a Espanya?", pregunta que tampoc va rebre cap resposta ja que, segons va al·legar Montero, les preguntes d'Álvarez de Toledo eren "provocacions"