La candidata del PP per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, sosté, contràriament al que ha acordat la Junta Electoral Central, que el president d'ERC, Oriol Junquerasno hauria de participar en la campanya electoral perquè "no hauria de ser candidat en unes eleccions democràtiques".

Cayetana Álvarez de Toledo, en declaracions aquest dimecres a El Matí de Catalunya Ràdio, ha rebutjat l'autorització atorgada per la JEC perquè Junqueras participi telemàticament aquest divendres en una roda de premsa organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN). La cap de llista del PP per Barcelona ha manifestat que la decisió no li semblava "raonable", i ha afegit: "Crec que no hauria de ser candidat a unes eleccions democràtiques".

En aquest punt, Cayetana Álvarez de Toledo ha recordat que en el seu moment ja va rebutjar un debat amb el candidat de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, també empresonat, perquè considera que "una persona processada per un cop a la democràcia no pot participar en el joc democràtic".

Aplicar el 155

D'una altra banda, preguntada per si s'ha d'aplicar ja l'article 155 de la Constitució a Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo ha apuntat: "Si calgués aplicar-lo ja, s'aplica ja, però la meva idea de Catalunya va més lluny. Hem de fer un projecte d'apoderament del constitucionalisme".