Cayetana Álvarez de Toledo, diputada del PP al Congrés, ha decidit prendre partit en la guerra interna de Ciutadans i s'ha posicionat a favor d'un dels candidats que es presenta per liderar el partit. Un dia abans que comenci la votació per escollir nou líder de la formació taronja, Álvarez de Toledo ha donat el seu suport públicament a Inés Arrimadas. "Jo estaria encantada que Arrimadas estigués al meu equip o candidatura", ha afirmat en una piulada, on també ha carregat contra Edmundo Bal. La diputada del PP al Congrés ha elogiat Arrimadas i ha argumentat que està a favor seu perquè "va aconseguir que Ciutadans fos el primer partit a Catalunya". A més a més, Álvarez de Toledo ha subratllat que "les seves intervencions al Congrés són política i moralment exemplars". 

cayetana alvarez toledo
Tuit de Cayetana Alvarez de Toledo

Aquestes paraules de Cayetana Álvarez de Toledo arriben després que Edmundo Bal assenyalés que Arrimadas vol "evitar el debat" per seguir "manant des del darrere" en una entrevista amb el diari El Mundo. De fet, Bal, que va decidir desafiar a la fins ara líder de Ciutadans i crear una llista pròpia per a les primàries, va demanar a Arrimadas que fes "un pas al costat" després d'acusar-la de "posar a persones per davant per continuar manant des de darrere" amb la seva candidatura oficialista.

En les declaracions, el vicesecretari general de Ciutadans va aprofitar per denunciar que afiliats i militants de la formació taronja estan rebent pressions "des de l'aparell oficial del partit, dient-los que nosaltres som una candidatura que s'oposa al partit". Unes acusacions que ha negat, reiterant que "no som una candidatura d'enfrontament, no ens oposem a ningú". Segons Bal, és necessari tornar a les bases de la formació per "eixamplar el seu espai ideològic" i aconseguir formar un projecte on "càpiga tant el centredreta com el centreesquerra, i els que ens definim com del centre pur, que és el que som molts dels quals militem a Ciutadans". És per això que ha decidit fer un "pas valent i decidit" amb la seva candidatura i oposar-se a Arrimadas "que ens portaria necessàriament precipitar-nos pel barranc de l'extinció", ha justificat. 

La campanya de les primàries a Ciutadans

El passat dilluns van donar el tret de sortida a la campanya de les primàries per triar qui serà el nou líder al capdavant de Ciutadans. La votació tindrà lloc els dies 9 i 10 de gener, quan els 7.642 afiliats hauran d'escollir entre les tres candidatures que finalment s'han presentat. D'una banda, hi ha la de 'Reneix el teu partit', liderada per Adrián Vázquez i Patricia Guasp i que té el suport d'Inés Arrimadas i Begoña Villacís, mentre que Edmundo Bal encapçala la de 'Ciutadans de nou'. Així mateix, la candidatura de 'La base del canvi', amb Marcos Morales com a figura capdavantera, també va passar el tall i serà una de les opcions per liderar el projecte dels taronges.