Ciutadans viu el seu pitjor moment com a partit des de la seva fundació. Des de les contínues derrotes electorals fins a la sagnia interna de militants, la formació taronja lluita per no extingir-se. En aquest procés, el partit explora possibles vies per assegurar la seva supervivència, una d'aquestes està lligada directament a una de les figures més polèmiques del Partit Popular: Cayetana Álvarez de Toledo. Segons informa El Mundo, cada cop meus veus a l'Executiva de Cs es decanten per aprofitar el malestar d'Álvarez de Toledo amb el PP per atreure-la a la formació: "Ens encantaria que vingués"

Malgrat tot, les fonts de El Mundo remarquen: "L'acostament existeix, però encara no és orgànic". Si més no, també han apuntat que la mateixa presidenta del partit, Inés Arrimadas, seria favorable a aquest fitxatge: "Li agradaria comptar-hi, però en ferm no hi ha un oferiment". Veus dins del partit es mostren veuen positivament la relació entre les dues de cara a una futura incorporació: "Hi ha admiració, respecte, molta sintonia i moltes coses en comú". Álvarez de Toledo i Arrimadas han coincidit en diverses manifestacions i actes on s'ha mostrat properes i cordials. 

Aquesta oferta cauria sobre la taula de la diputada del PP en un moment en què la relació amb aquest partit és cada vegada més freda i distants. Fa pocs anys, l'exdirigent del PP Pablo Casado, lloava l'actiu que suposava Álvarez de Toledo pel partit. Ara, la diputada ha quedat arraconada de gran part del partit per la seva bel·ligerància i falta de disciplina amb la línia dictada pels populars. 

Un futur de Ciutadans sense Arrimadas

Segons es va conèixer el passa dilluns, Arrimadas deixarà la presidència de Ciutadans el mes de gener vinent. Serà en aquelles dates que se celebraria un congrés on s'espera canviar el model del partit. La formació taronja apostaria per un model bicèfal, on el partit es dividís en dues direccions: una orgànica i una altra política. Semblant al funcionament del PNB, el president del qual és Andoni Ortuzar, mentre que el Lehendakari i candidat a les eleccions basques és Iñigo Urkullu.

La direcció orgànica gestionaria el dia a dia a escala interna, mentre que la política, liderada per la seva presidenta, Inés Arrimadas, es dedicaria exclusivament al discurs i al contacte amb el carrer. De manera que l'actual líder del partit s'apartaria de la direcció orgànica, però no necessàriament de la política. Ciutadans celebrarà al gener primàries i una assemblea per renovar el lideratge, però la votació es limitarà a la direcció orgànica. Així que el futur d'Arrimadas encara pot quedar en suspens uns mesos més.