El portaveu adjunt de Ciutadans en el Congrés dels Diputats i ara també candidat a liderar el partit com a portaveu polític, Edmundo Bal, ha instat l'actual presidenta de la formació, Inés Arrimadas, a fer "un pas al costat" després d'acusar-la de "posar a persones per davant" amb la seva candidatura oficialista, per realment "continuar manant des de darrere".

Qüestionament sobre la refundació de Ciutadans

Edmundo Bal també ha parlat sobre la refundació de Cs i ha qüestionat que s'executi "amb les mateixes cares que presidien el vell". "Per aquí no passaré", ha assegurat Bal aquest dissabte en declaracions als mitjans abans de mantenir, juntament amb el regidor madrileny i candidat a secretari general de la formació, Santiago Saura, una trobada amb afiliats en la seu de Cs a València. "El que ha fet -Arrimadas- amb la candidatura oficialista és posar a unes persones per davant per a ella continuar manant en el partit des de darrere", ha retret.

Bal no fa un pas enrerre en el qüestionament de la fundació taronja i ha assenyalat que els càrrecs de Cs "no poden ni han de negar la mala situació en la qual es troba el partit". En aquest sentit, ha defensat que cal tornar a les bases de la formació per "eixamplar el seu espai ideològic" i que en el projecte "càpiga tant el centredreta com el centreesquerra, i els que ens definim com del centre pur, que és el que som molts dels quals militem en Cs". Tanmateix, ha celebrat el "pas valent i decidit de la seva candidatura pel fet de oposar-se a la d'Inés Arrimadas (...), que ens portaria necessàriament precipitar-nos pel barranc de l'extinció", a més ha apostat per una refundació "de veritat i no merament cosmètica".

Pressions de l'aparell oficial

El vicesecretari general de Ciutadans ha denunciat les pressions que molts dels afiliats i militants "estan rebent des de l'aparell oficial del partit, dient-los que nosaltres som una candidatura que s'oposa al partit". Davant d'aquesta problemàtica ha reiterat que "no som una candidatura d'enfrontament, no ens oposem a ningú". De fet, ha assenyalat que pretenen integrar a totes les persones valuoses de l'altra candidatura".

"A partir del dia 16 de gener caminarem tots junts per garantir el futur d'aquesta opció liberal, ens asseurem per a tirar d'aquest carro, per fer de Ciutadans aquest partit liberal una altra vegada atractiu a la ciutadania, una altra vegada que respongui a aquests principis que van constituir en 2006 el naixement de Cs", ha reblat. Amb tot, ha recalcat que la seva candidatura "parla clar i posa les cartes boca amunt". "Jo seré candidat en les primàries a la Presidència del govern d'Espanya", al mateix temps que ha lamentat que aquest fet sembla ser que "encara no els ha quedat clar a alguns companys de l'altra candidatura".