Que en presència d'Aznar els titulars se'ls endugui algú altre és ja en si mateix una notícia. Cayetana Álvarez de Toledo va entrar en política a l'ombra del president de FAES i això es nota. Al primer acte de campanya de l'expresident a Catalunya després de més de 15 anys, ella li ha fet de telonera. I ha deixat el llistó de la crispació pels núvols. Ho ha fet convertint l'escrache que va patir ahir a la UAB en una autèntica història de por en la qual ella acaba vencent el monstre. "És la imatge del martiri al servei d'Espanya", ha afirmat.

Cada vegada que la cap de llista del PP per Barcelona obre la boca, a més d'un li xiulen les orelles. Els populars catalans han aprofitat l'incident d'ahir a l'Autònoma per fer-ne bandera i vendre's com els valents que planten cara al "matonisme". Cayetana s'ha fet imprimir en mida gegant la imatge de la protesta en un cartró pluma que ha col·locat darrera seu, a l'escenari. Ha repetit els qualificatius cap als estudiants que van increpar-la, els "niñatos pijos reaccionaris que segresten una institució pagada per a tots i la posen al servei d'un projecte xenòfob i totalitari". I ha aprofitat per enaltir-se com l'heroïna de la pel·lícula, que lluny de girar cua i entrar per la porta del darrera no fa "cap pas enrere". "Us sembla la dreteta covarda?", s'ha preguntat retòricament. Però encara n'hi ha hagut més. La candidata del PP ha comparat la situació que van viure ahir amb el paper dels Mossos l'1-O. "Els mossos diuen que no podien actuar davant la turba, nosaltres ahir ho vam fer": 

I per acabar, un paquet d'insults. Cayetana Álvarez de Toledo ha desafiat al "vicari Torra" a que pengi la fotografia de l'escrache de la universitat on se la veu a ella enmig de la multitud. "També podria fer-ho madame Colau", ha afegit amb absolut despreci. Per si no n'hi hagués prou, s'ha alliçonat també la premsa, queixant-se de com van titular les notícies de la protesta. 

“Sí, he vingut a provocar". No calia dir-ho, salta a la vista. "A provocar al totalitarisme en nom i defensa de la llibertat”, diu ella.