Una quarta part dels nous agents dels Cos Nacional de Policia tindrà com a primera destinació Catalunya. La desbandada d’agents que s’està registrant en els darrers anys coincidint amb el procés independentista i també l’elevat cost de la vida, obliga el Ministeri de l’Interior a destinar el gruix més important de nous agents a Catalunya.

El concurs de mèrits per a assignar destinació als nous agents reserva 622 a Catalunya del total de 2.592 que hi ha al conjunt del l’Estat espanyol, segons informa El Independiente. És el segon contingent més elevat després de Madrid.

El nou contingent arriba després que 524 agents destinats a Catalunya han sol·licitat el trasllat en el concurs de mèrits convocat el febrer passat, una xifra que dobla les peticions registrades l’any 2018. Catalunya no és una destinació atractiva per als agents del Cos Nacional de Policia, com queda demostrat a cada convocatòria de trasllats. Enguany, només 26 agents han demanat plaça a Catalunya.

25 destinacions

Els 622 nous agents que arribaran a Catalunya es repartiran en 25 destinacions. El gruix més important anirà a la Prefectura Superior (216) i al punt fronterer de l’aeroport del Prat (120).

Aquest any es repetirà, doncs, la situació de l’any passat, quan gairebé la meitat dels nous agents del CNP, 567 de 1.298, van ser destinats a Catalunya.