El Govern ha transmès un missatge tranquil·litzar i ha afirmat que els catalans que estan tractant de sortir d'Israel arran de l'atac de Hamàs no es troben en perill. "No estan en situació d’emergència", ha confirmat la Conselleria d'Acció Exterior. També han apuntat: "No ens consta que hi hagi catalans en situació d’emergència, però la situació és inestable i evoluciona contínuament". 

🔴 Guerra d'Israel a Gaza, avui, DIRECTE | Última hora del conflicte amb Palestina

🔴 Israel afirma que ja controla la Franja Gaza i recomana als seus habitants que marxin

Des d'Exterior, s'ha informat que, per ara, no hi ha constància que hi hagi catalans afectats per l'atac de Hamàs. També, s'ha advertit que "la situació és inestable i evoluciona contínuament". S'ha demanat que els catalans que es posin en contacte en situació d’emergència que es posin en contacte amb el Govern a través del Departament d’Acció Exterior i UE. A més, ha recomanat no viatjar a la zona. A més, s'ha demanat: "Si alguna entitat o ONG té o detecta una situació d’emergència es pot posar en contacte amb el Govern, a través de l’ACCD". 

Pel que fa a les empreses, s'ha recordat que "qualsevol empresa que tingui relacions comercials amb Israel i que vol saber quina és la situació logística, trànsit de mercaderies, si ports i aeroports estan tancats pot adreçar-se a l’oficina tècnica de barreres a la internacionalització d’ACCIÓ".

Dos ciutadans espanyols desapareguts

Si bé, des del Govern es confirma que per ara cap català ha estat afectat, pel que fa a l'Estat espanyol dos ciutadans estan desapareguts. Es tracta d'una jove de 19 anys de Sevilla, Maya Villlalobo Sinvany, i un home de 47 de Bilbao, Iván Illarramendi Saizar. Tots dos compten amb la doble nacional espanyola i israeliana. 

Villalobo es trobava a la base de Nahal Oz en el moment de l'atac. La jove estava fent el servei militar. Per altra banda, Illarramendi, vivia amb la seva dona a un  quibuts situat a dos quilòmetres de la franja de Gaza.

Augmenten les baixes 

Des de l'inici de l'atac de Hamàs el passat dissabte, el nombre de morts no ha parat d'augmentar. Per ara, hi ha més de 900 morts a Israel i almenys 560 a Gaza. Tot i que les dades de ferits i morts podrien no estar completes. Com ja va passar amb el festival atacat per Hamàs, on dos dies després es van descobrir més de 250 cossos, al sud d'Israel s'han trobat més cadàvers. Concretament, s'han localitzat al sud d'Israel uns 1.500 cadàvers de suposats militants de Hamàs, segons ha informat una televisió local.