Israel assegura que ha recuperat el control de la zona fronterera amb la Franja de Gaza i ha aconseguit parar la infiltració de milicians de Hamàs al seu territori, ha informat l'Exèrcit israelià aquest dimarts, el quart dia de guerra contra el moviment islamista. "Hem restaurat pràcticament el control complet a la tanca fronterera amb Gaza, estem restaurant i organitzant el perímetre", ha indicat a mitjans internacionals Richard Hecht, portaveu de l'Exèrcit, en precisar que encara que es poden produir noves infiltracions de milicians, no s'han produït incidents d'aquest tipus durant la nit. De la mateixa manera, Hecht ha aconsellat als habitants de Gaza que se'n vagin cap a Egipte.

L'afirmació que el pas cap a Egipte està obert l'ha rectificat l'exèrcit en un comunicat posterior, en què han dit que aquest dilluns ho estava, però que aquest dimarts ja està tancat. Hecht també ha informat que han trobat "al voltant de 1.500 cossos" de milicians de Hamàs en territori controlat per Israel, 500 més del que havien dit fins ara. Mentrestant, els bombardejos han continuat durant la nit de dilluns a dimarts, i tropes de l'exèrcit s'han concentrat a prop d'Ashkelon, al nord de la Franja de Gaza, preparant-se per intervenir.

🔴 Guerra a Israel, DIRECTE | Última hora de Hamàs, conflicte amb Gaza i Palestin

S'han evacuat les comunitats israelianes properes a Gaza

Durant la nit s'han registrat dos tirotejos entre milicians i forces israelianes en l'àrea veïna a la frontera, "però més enllà d'això, la zona ha estat assegurada", ha recalcat Hetch, precisant que totes les comunitats israelianes properes a l'enclavament palestí han estat evacuades. A més, ha informat que les forces israelianes estan "construint una infraestructura per a futures operacions" en aquesta zona, i que l'Exèrcit està "enfocat en l'ofensiva a la Franja de Gaza, en els atacs aeris" contra l'enclavament palestí per aire, terra i mar.


La matinada d'aquest dimarts, desenes d'avions de combat d'Israel han continuat els bombardejos sobre 200 objectius de Hamàs i la Jihad Islàmica a les localitats gazatíes de Rimal i Jan Yunis. Un magatzem d'armes i un centre operatiu de Hamàs ubicats dins de mesquites han estat atacats, així com un punt d'entrada a un túnel utilitzat pels milicians per envair Israel.

Gaza denuncia atacs d'Israel a zones residencials

Els civils a Gaza, assetjats pels incessants bombardejos, denuncien que els atacs d'Israel es perpetren en zones residencials, de culte i hospitals, sense avís previ que permeti l'evacuació. "Això no és un esdeveniment regular, això és una guerra, això és un esdeveniment massiu i èpic a la societat israeliana", ha dit Hecht, en assegurar que les tropes fan el possible per minimitzar els danys a civils. Per la seva part, Hamàs ha amenaçat d'executar públicament ostatges israelians si segueixen els bombardejos sense avís.