Hamàs ha anunciat que matarà a un ostatge per cada nou bombardeig israelià a Gaza davant la possible invasió de les Forces Armades d'Israel aquesta nit. Els bombardejos sobre la Franja de Gaza s'han intensificat aquest dilluns després de l'atac de Hamàs contra Israel el passat dissabte. De moment, la xifra de morts entre palestins i israelians se situa per sobre dels 1.100, tot i que seguirà augmentant a mesura que l'exèrcit israelià intensifiqui els atacs sobre la Franja.

Així doncs, el grup Hamàs ha emès una amenaça contra l'exèrcit d'Israel aquest dilluns, advertint sobre possibles conseqüències mortals per als ostatges civils israelians si Israel continua amb els seus atacs indiscriminats contra la Franja de Gaza sense previ avís als residents. Ha estat el portaveu de les Brigades d'Al Qasam, el braç armat d'Hamàs, Abu Obeida, qui ha fet aquesta amenaça pública en un comunicat. Ha afirmat que qualsevol atac dirigit a cases innocents a Gaza sense advertiment previ resultaria en l'execució pública d'un ostatge. Abu Obeida també ha afirmat que les execucions seran d'"ostatges civils, no militars, i es transmetrà en línia".

🔴 Guerra d'Israel a Gaza, DIRECTE | Última hora del conflicte amb Palestina
 

Israel declara el setge de Gaza

El ministre de Defensa israelià, Yoav Gallant, ha anunciat aquest dilluns que ha ordenat el bloqueig total de la Franja de Gaza, cosa que significa que l'enclavament palestí quedarà sense subministrament d'electricitat, aliments i combustible, enmig d'una guerra entre Israel i el moviment islamista Hamàs. "He donat una ordre: Gaza estarà sota un tancament total. Estem lluitant contra terroristes bàrbars i respondrem en conseqüència", ha destacat el ministre, segons un comunicat de la seva oficina. "No hi haurà electricitat, no hi haurà menjar, no hi haurà combustible. No en sortirà res i no hi entrarà res. Estem lluitant contra animals i actuarem en conseqüència". Encara intentant recuperar-se de l'atac sorpresa de Hamàs, Israel s'estaria preparant per a un nou atac. Segons destaca The Washington Post, s'espera una acció dura les pròximes 24 o 48 hores. En aquest context, i després de declarar-se en guerra, l'estat hebreu es mobilitza i ja ha convocat uns 300.000 reservistes de l'exèrcit israelià, que han estat cridats a files, fet que suposa "el reclutament més gran i més ràpid que s'ha fet mai" a la història d'aquest país.