L'últim capítol de pressió contra el procés independentista, la detenció i declaració de Joan Coma a l'Audiència Nacional, i el periple pel que va passar durant 24 hores, ha desfermat comentaris contra ell i contra els catalans a les xarxes. La versió en castellà de la notícia de El Nacional, on Coma explica els detalls de la detenció, ha desfermat els atacs a Facebook.

Alguns comentaris insulten directament Joan Coma i d'altres el tracten de delinqüent. El regidor de Vic està processat per argumentar el seu vot a favor en el ple municipal al decret de ruptura del Parlament. En el seu parlament, Coma va fer servir la metàfora "abans de fer la truita s'han de trencar els ous", per la qual cosa el magistrat Ismael Moreno va decidir investigar-lo i citar-lo a declarar. Coma, però, va desobeir i no es va presentar a l'Audiència Nacional, i el fiscal va demanar la seva detenció, i així la va ordenar el jutge als Mossos d'Esquadra.

Alguns dels comentaris s'han fet al grup de facebook "Molesta a Podemos", crític amb la formació de Pablo Iglesias

Els comentaris fan referència també als regidors de diferents municipis de Catalunya que van aprovar la moció de suport. L'Audiència Nacional va demanar als Mossos les actes del plens per analitzar les intervencions dels càrrecs electes. El cas encara està a les beceroles.

Alguns comentaris parlen directament d'agressions contra Joan Coma.

Ironia fina

Però també hi ha comentaris irònics sobre el procés judicial i a favor de Joan Coma.