El ministre de Justícia, Rafael Catalá, assegura que el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro, donarà "explicacions detallades" al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena sobre els diners del referèndum de l'1-O.

Català explica en una entrevista a La Razón que el Ministeri d'Hisenda té un mecanisme de control rigorós dels comptes i la tresoreria de la Generalitat i creu que Montoro es referia a això quan va assegurar que no s'havia gastat diners públics en l'organització de l'1-O, perquè "aquest sistema està garantint que no es desviïn fons". "Una altra cosa és -afegeix- si abans que el Ministeri d'Hisenda posés aquest sistema s'han pogut desviar fons de manera il·lícita i és el que investiga un jutge", afegeix.

El titular de Justícia confessa a més en l'entrevista que va sentir "frustració" quan les autoritats alemanyes van denegar l'extradició a Espanya de l'expresident català Carles Puigdemont. "No ho vaig entendre", assenyala Català, que, tot i això, espera que Alemanya atengui finalment als requeriments del Tribunal Suprem i el lliuri.

Catalá es mostra convençut que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya ha servit per restablir la normalitat democràtica i adverteix que amb "dianes" els jutges no van a canviar de criteri.

"Els qui creuen que amenaçant, coaccionant, fent escraches o pintades en els habitatges dels jutges van a canviar de criteri, s'equivoquen, no van a torçar el braç de poder judicial independent que tenim", assegura.