El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha dit després de la seva reprovació al Congrés que està "compromès" amb una Justícia independent i una Fiscalia "autònoma" al servei de l'interès general i que seguirà treballant en això tot el temps que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, decideixi. “Seguiré treballant per tenir una Justícia independent i una Fiscalia autònoma”, ha defensat.

Després que tirés endavant la seva reprovació amb el suport de tota l'oposició, el ministre ha assenyalat que creu que té la "confiança" del president per continuar en el seu càrrec i, per tant, continuarà al capdavant del ministeri "amb tota la il·lusió i tota l'energia".

Catalá ha explicat que ell ha estat designat per Rajoy, que és qui té "la confiança" de la Cambra i és la persona que pot nomenar ministres i cessar-los. "Aquest és el nostre model democràtic", ha subratllat.

El ministre ha fet aquestes declaracions després que el Ple del Congrés el reprovés com a ministre de Justícia, i també al fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza; i al fiscal cap d'Anticorrupció, Manuel Moix.