El Ministre de Justícia, Rafael Català, va amenitzar l'espera de la sentència de la trama Gürtel jugant a tennis dies abans amb l'advocat del Partit Popular, Jesus Santos.

Catalá i Santos es van reunir al Club de Campo Villa de Madrid, segons informa el diari digital El Plural. Els habituals del club no van passar per alt la trobada en un moment en què el Partit Popular es troba en una de les situacions més delicades en els últims anys. El finançament il·legal del partit confirmat en la sentència de la trama deixa el partit molt tocat i gairebé enfonsat per la moció de censura proposada pel PSOE.

Mariano Rajoy s'ha desmarcat de la reunió igual que de la sentència. El President no ha volgut opinar sobre un fet que pot posar en dubte la independència entre la justícia i la defensa del PP.

El polèmic partit de tennis pot generar una gran sospita sobretot ara que s'ha sabut que la dona de Bárcenas, Rosalía Iglésias, no entrarà a la presó de moment. Pel que sembla no ingressarà de forma preventiva perquè, segons han informat mitjans de la capital espanyola, l'extresorer del PP podria fer noves revelacions sobre el finançament il·legal del partit.

Jesús Santos no és advocat d'ofici

El defensor del Partit Popular és un dels juristes més prestigiosos del país i expert en la Llei d'Enjudiciament Criminal. La seva especialització en aquesta llei es deu a la seva anterior etapa com a extinent fiscal de l'Audiència Nacional.

Santos, a més, no es pot queixar de sou. El lletrat s'emporta més de 300.000 euros i és la mà dreta de Cospedal en el Cas Gürtel.

Un punt de trobada discret i exclusiu

El lloc de trobada entre el ministre i l'advocat és un punt de referència al qual solen anar les diferents personalitats dels grups influents de la política i la economia espanyola.

Encara que no és dels llocs més exclusius de Madrid, fa temps que s'ha convertit en un punt de reunió habitual per a les classes més altes. Segurament, la discreció del lloc és un dels factors claus perquè Catalá i Sants decidissin trobar-se allà.