Comença el dijous 13 de juliol i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. El català entra en tromba en campanya a les eleccions del 23-J

El català irromp en campanya amb la sentència contra la immersió i la prohibició de tenir revistes escrites en aquesta llengua en alguns ajuntaments del País Valencià governats per PP i Vox. El Tribunal Superior de Justícia ha decidit que en tres escoles en litigi es faci un 25% de les classes només en castellà.

2. Polèmica amb Correus per les acusacions encobertes del PP

Avui és l’últim dia en què es pot demanar el vot per correu i la xifra de votants que ho han demanat s’ha més que duplicat respecte del 2019. El PP insinua que Correus no està fent prou per garantir que tots aquests vots arribin a temps. El president espanyol rebutja les insinuacions i acusa el PP de mentir i manipular.

3. Albert Botran (CUP) a ElNacional.cat: “Cap investidura si no hi ha referèndum”


Albert Botran obre avui les entrevistes amb candidats d’ElNacional.cat. El cap de llista de la CUP assegura que no votaran la investidura de cap president espanyol si no hi ha un compromís per escrit que es farà un referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

4. El príncep Harry Styles regna a Barcelona

Harry Styles ha arrasat en el seu concert a Barcelona que el confirma com la icona pop del moment. Durant dues hores ha repassat el seus grans èxits i n’ha recuperat algun de la banda on va començar, One Direction.

5. Afluixa la calor i tornen els ruixats a l’interior

Avui es preveu que les temperatures siguin més baixes que ahir tot i que la sensació de calor i xafogor seguirà. A la tarda tornaran els ruixats a les comarques del nord de Barcelona i interior de Girona.