Va córrer com la pólvora a través de twitter però fins que els mateixos al·ludits no ho van confirmar, tothom es preguntava si era una notícia falsa. L'ofrena floral de la Diada que va oferir l'Ajuntament de Gavà tenia una errada ortogràfica evident: "Ayuntament" en comptes d'una j, una y. A partir d'aquí, la sorpresa de tothom ha portat a la nova alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, a matisar l'error: "Es diu errada humana i la rebem així a darrera hora… Cal fer sang? De fet quan ens vàrem adonar, tot just acabat l’acte, es va enretirar".

tuit gava

Tuit d'Isidre Casas

Badia, que porta poques setmanes al càrrec, en substitució a la ministra socialista de Transports, Raquel Sánchez, va ser qui personalment va portar aquesta ofrena i la va col·locar a l'homenatge d'aquesta localitat. Tal com es pot veure en les imatges, la mateixa alcaldessa veu l'errada però tira endavant. I assegura que va ser posteriorment que van captar que la y sobrava. 

Aquesta ha estat la primera diada de l'alcaldessa Badia. Dos agents de la policia municipal de Gavà han hissat la bandera, un fet totalment diferent a les anteriors celebracions. L'ofrena amb la falta es va dipositar al davant del monument als màrtirs del setge de l'11 de setembre del 1714 de Gavà. Badia va lamentar que s'ha "visualitzat massa desunió després de la Covid-19" i va demanar que "la ciutat de Gavà respirés unida sense cap mena de dubte i ideologia que pugui trencar el progrés". Els grups municipals independentistes no hi van participar. 

Viral

Alguns han fet befa de l'error i hi ha centenars de tuits per triar i remenar. També Esquerra de Gavà ha lamentat el nivell lingüístic dels socialistes.

tuit 3

tuit 1

TUIT 2

TUIT 4

Fotografia de portada: imatge de l'alcaldessa de Badia amb l'ofrena i l'error escrit