El Govern de Castella-la Manxa suprimirà aquest dijous totes les restriccions d'aforament en espais públics i privats i tots els límits horaris en negocis i activitats que s'havien imposat amb motiu de la pandèmia per coronavirus. D'aquesta manera, es tornarà a la normalitat precovid. El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha anunciat aquest cap de les restriccions durant la seva intervenció en l'acte de lliurament dels Premis a l'Excel·lència i la Qualitat en la prestació dels serveis públics, celebrat avui dilluns a Toledo.

El president García-Page ha afirmat que aquest dijous, en una reunió de Consell de Govern, es van a aprovar les mesures encaminades a la supressió del tot dels aforaments en espais públics i privats i de les limitacions horàries en negocis i activitats, que d'aquesta manera quedaran vinculades a la normalitat precovid i subjectes, per tant, a la legislació habitual, ha explicat el president regional. L'evolució de la pandèmia i de la vacunació i la renovació dels contractes de professionals per seguir vigilants fan possible l'adopció d'aquestes mesures, ha dit el president regional, per a qui això "no es fa per política", sinó perquè de la mateixa manera que s'ha exigit a la gent un sacrifici immens, s'ha d'evitar un sacrifici permanent.

"Donarem un salt endavant important" en la modulació de mesures restrictives, ha subratllat Page, qui tot i això ha puntualitzat que seguiran vigents "totes les mesures de prudència" com l'ús de la màscara o el manteniment de la distància de seguretat. Aquesta comunitat és la segona que allibera les restriccions de l'oci nocturn després de la Comunitat de Madrid. La presidenta Isabel Díaz Ayuso 'ha obert' la nit des de la matinada d'aquest dilluns. No obstant, tan sols tenia limitat els horaris per bars i discoteques. La cinquena onada per la pandèmia no fa preveure un rebrot i això permet la relaxació de moltes d'elles.

Si mirem a Catalunya, l'obertura de l'oci nocturn a quatre dies per celebrar la Festa de la Mercè, és una demanda de molts. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que pot afavorir un retorn a la normalitat que eviti botellots com els del campus a la UAB de dissabte passat. No obstant, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, recorda que "l'oci nocturn ajuda però no arregla" el problema de fons. A tall d'exemple, a Madrid l'oci ja està vigent des de fa dies, i s'han pogut veure com es continuen celebrant grans trobades il·legals. A la Ciudad Universitaria, també dissabte passat, es van aplegar 25.000 persones per celebrar un altre macrobotellot.

Fotografia de portada: imatge de recurs d'una discoteca