Unes 200 persones segons la Guàrdia Urbana de Barcelona han protestat aquest dimarts amb una cassolada davant la Delegació de la Comissió Europea en contra de les "accions violentes" que s'estan vivint a la frontera entre Grècia i Turquia.

L'estat grec ha declarat que no acceptarà cap petició d'asil en el pròxim mes, suspenent així l'aplicació de la Convenció de Ginebra en el seu territori. Aquesta decisió se suma al trencament del pacte entre la Unió Europea i Turquia perquè el país exercís de mur de contenció de fluxos migratoris a canvi de 6.000 milions d'euros.

Les portaveus de Stop Mare Mortum, organitzadora de la protesta, han denunciat que no existeixen "unes vies legals i segures" d'accés al territori europeu i a la protecció internacional. Assenyalen que els Estats europeus "basen la seva política migratòria en l'externalització i la protecció de fronteres, vulnerant, si cal, els drets humans".

Durant la concentració, les diferents veus de la plataforma han reclamat la cancel·lació de la suspensió de l'aplicació de la Convenció de Ginebra per part de Grècia de manera immediata, així com la fi de les devolucions en calent a Grècia però també a l'Estat espanyol.

protesta violencia refugiats - acn

ACN

Finalment, s'ha demanat l'obertura immediata de vies legals i segures d'accés a territori europeu i l'aplicació del sistema de reubicació dels refugiats.