La número cinc de les llistes d'ERC per Girona procedent del Moviment d'Esquerres (MES), Magda Casamitjana, ha criticat durament el PDeCAT en un acte de campanya dels republicans a Girona. L'exsocialista ha criticat la coalició de Junts pel Sí, de la que formava part en l'anterior legislatura, perquè ha assegurat que han estat "retinguts pel PDeCAT". 

Casamitjana ha "agraït la feina" que ha fet el grup parlamentari de JxSí ha fet al Parlament durant l'anterior legislatura, però ha assegurat que han rebut "pressions del PDECat per no poder assolir allò que nosaltres volíem".

L'exsocialista ha centrat aquestes crítiques en matèries de sanitat o socials i ha assegurat que ara l'exconseller de Sanitat en època d'Artur Mas Boi Ruiz "està de la mateixa banda que Marina Geli", que en aquestes eleccions va a les llistes de Junts per Catalunya.

Casamitjana ha fet aquestes declaracions en un acte d'ERC sobre el procés constituent on hi han participat la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exlíder de Podem, Albano Dante Fachin​.