L'exlíder de Podem Albano Dante Fachin ha tornat a entrar a la campanya d'Esquerra i ho ha fet per carregar contra l'espai dels comuns, del qual formava part fins fa unes setmanes. Fachin assegura que el gir de Catalunya en Comú fa "pena" i rebutja votar-los el proper 21-D. "Votar als comuns és contribuir a la derrota del que va fer la gent l’1-O. És ajudar a que surti derrotat el projecte que preocupa a Mariano Rajoy", ha defensat Fachin.

A més, ha tornat a demanar el vot pels partits independentistes, tot i no voler la separació amb Espanya, per plantar cara al president espanyol. Com ja va defensar el passat dimarts en un acte amb el candidat Raül Romeva al Casinet d'Hostrafrancs de Barcelona, Fachin ha assegurat que si no hi ha majoria independentista "guanyarà Rajoy".

Fachin ha participat aquest dijous en un debat amb la secretària general d'ERC i número dos a les llistes dels republicans, Marta Rovira, en el que han defensat la necessitat d'iniciar d'un procés constituent. Tots dos han criticat que la Constitució espanyola fos redactada per set homes en una habitació i "amb l'exèrcit vigilant quins textos sortien".

Fachin i Marta Rovira JuntsXCat - Efe

En aquest sentit, han defensat que el procés de redacció de la constitució es faci amb una àmplia participació ciutadana, que "segueixi el model de l’1 d’octubre" i que no vingui limitat pels oligopolis ni les empreses de l'IBEX 35.