El líder del PP, Pablo Casado, ha mostrat una via de sortida al líder socialista, Pedro Sánchez, per evitar-li haver de dependre dels vots de forces independentistes i s’ha ofert aquest dimecres des de Zagreb a donar estabilitat al govern del PSOE en temes "fonamentals", a través de pactes puntuals sobre qüestions d’Estat, si aconsegueix tirar endavant la investidura.

Casado, que participa a Croàcia al congrés del PPE, ha volgut diferenciar entre la investidura del president i la governabilitat. Per aconseguir arribar a la Moncloa, Sánchez no podrà comptar amb el suport dels diputats populars, per la qual cosa ha advertit que haurà de tirar endavant una “investidura circumstancial” amb suport de Podemos.

En canvi, sí podrà comptar amb el seu suport "per no dependre de l'agenda independentista ni de l'agenda populista de l'extrema esquerra" a l'hora de governar i poder tirar endavant els pressupostos general de l'Estat, complir els compromisos amb la UE o "aplicar la Constitució a Catalunya"

L'oferta del líder conservador s'ha conegut el mateix dia que ERC ha fet públic que dilluns sotmetrà a la decisió dels seus militants la possibilitat de recolzar la investidura si hi ha un acord dels republicans amb el PSOE.

En declaracions als periodistes, el líder del PP ha deixat clar que té assumit que li resultarà difícil canviar Sánchez perquè no ho han aconseguit “ni els seus barons ni els seus afiliats”, però ha mostrat la disposició a "donar-li estabilitat i governabilitat". “I que aclareixin si poden entre ells”, ha reblat amb ironia en referència a Podem i als propis militants del PSOE.

Per tot plegat, ha advertit que Casado hauria de “desbloquejar” una investidura per fer després “polítiques d’Estat” a través de pactes amb el PP.

Casado ha deixat clar que els seus diputats no facilitaran la investidura perquè, segons argument, el PP és l’única alternativa possible a un govern del PSOE i “unir ara mateix la solució amb el problema seria una irresponsabilitat perquè seria impossible sortir d’aquest atzucac”.